Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 21. децембар 2018.

Izdata hitna zakrpa za Internet Explorer


Microsoft je juče izdao hitnu bezbednosnu zakrpu za Internet Explorer, svoj sada sekundarni internet browser. Otkrili su, naime, u verzijama ovog browsera 9, 10 i 11 ranjivost u engineu koji upravlja memorijom, a koja omogućava napadačima izvršavanje programskog koda na daljinu, i to sa privilegijama aktivnog korisničkog naloga – bio on obični korisnik ili pak administrator.

Iskorišćavanjem ovog propusta (označenog kao CVE-2018-8653) potencijalni napadač bi mogao da preuzme potpunu kontrolu nad žrtvinim računarom, kažu iz Microsoft-a. Jedan od mogućih napada uključivao bi posebno izrađenu web stranicu koja bi kroz Internet Explorer dobila pristup računaru, a odatle bi napadač mogao načiniti veću štetu.

Stoga se svima preporučuje hitna instalacija ove zakrpe – bilo ručno sa ove adrese, bilo putem automatskog sistema ažuriranja Windows-a. Preporuka vredi i za one koji imaju instalirane Windows a ne koriste Internet Explorer u svakodnevnim aktivnostima.

Iz Microsoft-a su upozorili kako je navedeni propust otkriven zahvaljujući Google-ovim stručnjacima, koji su primetili da se isti koristi u aktivnim ciljanim hakerskim napadima. Više informacija o tim napadima i njihovim mogućim žrtvama nije objavljeno. Zakrpa je dostupna za IE 9 na Windows Serveru 2008, IE 10 na Windows Serveru 2012, te za IE 11 na svim aktivnim verzijama Windows-a.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |