Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 8. децембар 2018.

Microsoft potvrdio da pravi svoj Chrome, Mozilla se naljutila


Microsoft-ov korporativni potpredsednik Joe Belfiore, službeno je potvrdio vest o kojoj smo pisali ovih dana, da se internet browser Edge gasi i u Windows 10 stiže novi temeljen na Google-ovom Chromiumu, mada je to rekao na malo drugačiji način. Naime, ime Microsoft Edge će i dalje ostati, ali kompletan browser će biti redizajniran i prebačen na Google-ov open source Chromium engine. To znači da će postati kompatibilan sa svim Google-ovim ekstenzijama i servisima, odnosno iznutra će postati klon Chrome-a, dok će spolja i dalje glumiti Microsoft-ov proizvod, mada bi bilo zgodno da se i zove Microsoft Chrome.

Google je nakon ove objave Belfiore-a pozdravio odluku Microsoft-a, pa je portparol kompanije rekao: "Chrome je oduvek bio prvak open weba, a mi pozdravljamo ulazak Microsoft-a među Chromium doprinosioce".

S druge strane Mozilli se ovo nikako ne dopada, pa kaže da će time Google steći preveliku prednost na tržištu browsera, a Firefox će ostati jedini borac za "pravi otvoreni web".

Prvi preview build novog (preuređenog) Microsoft-ovog browsera trebao bi se pojaviti početkom 2019. godine.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |