Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 5. децембар 2018.

Microsoft pravi Windows Lite OS


Microsoft radi novu verziju Windows-a 10 pod nazivom Windows Lite a ovoga puta je odlučio da donese velike promene kako bi operativni sistem bio zaista "lightweight".
Novi OS je otkriven u dokumentaciji koja je stigla uz novi build, a portal Petri tvrdi da se radi o ChromeOS killeru, koji se Microsoft želi žestoko baciti na tržište uređaja poput Chromebook-ova, s obzirom da mu to nije uspelo sa prethodnim "lightweight" verzijama operativnog sistema Windows RT i Windows 10 S.

Iz tog razloga novi operativni sistem se temelji na Windows Core OS iskustvu, imaće izrazito niske zahteve za hardverom i prostorom na disku, s obzirom da Microsoft-u treba softver koji će pokretati uređaje koji će se nadmetati protiv Chromebook-ova.

To znači da će uređaji pokretani ovim OS-om moći pokretati samo softver iz Microsoft Store-a, a Win32 programi se neće moći koristiti, za razliku od Windows 10 S OS-a koji je imao mogućnost nadogradnje na punu verziju Windowsa 10 zbog dobijanja pune podrške za Win32 programe.

Pored svega toga, postoji mogućnost da novi OS uopšte neće nositi ime Windows, a neće imati ni mogućnost zasebne instalacije, jer će biti unapred instaliran na uređaje koje će izrađivati Microsoft-ovi partneri poput Della, HP-a, Lenova i drugih.

Više informacija o Windows Lite OS-u mogli bismo da saznamo na Microsoft-ovoj konferenciji za developere Build 2019.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |