Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 11. децембар 2018.

Samsung predstavio Galaxy A8s - prvi telefon sa rupom u ekranu


Tačno kako što je i bilo najavljeno, Samsung je predstavio telefon Galaxy A8s. Podsetimo, radi se o njihovom prvom telefonu sa Infinity-O ekranom. Shodno tome, Galaxy A8s je i službeno postao prvi telefon na svetu sa rupom u ekranu.

Telefon ima veliki, 6,4-inčni ekran odnosa stranica 19.5:9 i rezolucije 2.340 x 1.080 px. Temelji se na Snapdragon-u 710, a ovisno od modela ima 6 GB ili 8 GB RAM-a. Nezavisno od modela data prostor je isti – 128 GB s mogućnošću naknadnog proširenja pomoću memorijske kartice. Uređaj podržava memorijske kartice formata microSD i maksimalnog kapaciteta do 512 GB.

Galaxy A8s ima ukupno četiri kamere – tri s pozadinske te jednu s prednje strane kućišta. Pozadinske kamere odlikuju se rezolucijama od 24 MP (f/1.7), 10 MP (f/2.4) i 5 MP (f/2.2). Ljubitelji selfija, iste će ubuduće praviti pomoću 24 MP (f/2.0) kamere.



Kako prednju stranu kućišta gotovo u potpunosti prekriva ekran, skener otiska prsta smešten je sa zadnje strane. Ljubitelji muzike u pokretu, posebno oni koji ju praktikuju preko slušalica sa analognim ulazom, s ovim modelom moraće da promene svoje navike. Naime, Galaxy A8s nema 3,5-milimetarski audio port već samo USB-C port kojeg u zadnje vreme sve više proizvođača osim za punjenje baterija koristi i za spajanje slušalica, pa tako i Samsung.



Kad smo kod baterije, njezin kapacitet iznosi 3.400 mAh. Galaxy A8s podržava tehnologiju brzog punjena baterije. Što se softvera tiče, on je malo starijeg datuma – Android 8.1 Oreo. Kao i uvek Samsung je dodao i svoj korisnički interfejs - Experience UI 9.5.

Dimenzije uređaja su 158,4 x 74,9 x 7,4 milimetara, a težina 173 grama. Kupcima će na raspolaganju biti dostupne tri boje kućišta – Blue, Gray i Green. Za sada su prednarudžbine moguće samo za kinesko tržište (do 21. decembra) po za sada nepoznatim cenama.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |