Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 22. децембар 2018.

U 2018. preuzeli smo 113 milijardi aplikacija i na njih potrošili 76 milijardi dolara


Predpraznično sumiranje svega i svačega je u toku, pa tako dolazimo i do podataka o momilnim aplikacijama. Tako je prema podacima kojima raspolaže TechCrunch, tokom 2018. godine preuzeto ukupno 113 milijardi aplikacija, što predstavlja 10-postotno povećanje u odnosu na 2017. godinu.

Na aplikacije koje se plaćaju potrošeno je ukupno 76 milijardi dolara, što predstavlja porast od 20% u odnosu na godinu ranije. Prosečni korisnik smartfona aplikacije je u proseku koristio tri sata dnevno, što je 10-postotno povećanje u odnosu na prošlu godinu.

Najkorišćenija aplikacija ako izuzmemo igre je Facebook Messenger, a sledi je Facebook i WhatsApp. Kako god okrenete, Zuckerberg vas drži u šaci i tu ste nemoćni, čak i nakon što je prodao vaše podatke i privatne poruke drugim kompanijama.

Najviše rangirana aplikacija po prihodima je Netflix, a sledi je Tinder. Treća je kineska aplikacija za video IQIYI, za koju nikad niste čuli, a četvrta Pandora Music. Od igara najviše prihoda je ostvarila Fate/GrandOrder, a slede je Honour of Kings, Monstrer Strike, Candy Crush i Lineag M, dok je Pokemon Go je završio na sedmom mestu.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |