Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 3. јануар 2019.

U pripremi NEX Dual Display Edition sa Snapdragon-om 710


Kineski proizvođač telefona, Vivo, nedavno je predstavio novi mobilni - NEX Dual Display Edition. Kako smo vas izvestili radi se o flagship mobitelu s dva exrana.
Ovakav dizajn je omogućio kompaniji da u isto vreme ima i ovce i novce (ovce su u ovom slučaju veći broj kamera, a novci – ekrani bez ureza). Kako je reč o inovativnom uređaju koji se sastoji od flagship komponenti i cena mu je takva – oko 640 evra, što je za većinu korisnika malčice prevelik iznos.

Ali, Vivo se čini se dosetio win-win rešenja – na tržište će izbaciti model sa slabijim hardverom što će u na kraju rezultovati povoljnom cenom i dostupnošću većem broju kupaca. Prema izvoru, slabiji model temeljiće se umesto na Snapdragon-u 845, na Snapdragon-u 710 te će umesto 10 GB, imati 8 GB RAM-a.

Dodatno, Vivo će promeniti i konfiguraciju vezano uz kamere, i dalje će ih biti tri, ali ovog puta u rezolucijama od 12 MP, 13 MP i 2 MP. Kroz manje prilagođavanje proći će i baterija koja će umesto 3.500 mAh, imati kapacitet od 3.425 mAh. Slabiji model, imaće nešto veće kućište i nešto veću težinu.

Dimenzije kućišta prema izvoru biće 157,19 x 75,3 x 8,09 milimetara, a težina 200,19 grama. Slabiji model moći će se nabaviti u samo jednoj boji – zlatnoj. Što se ostalih funkcija tiče, slabiji model bit će identičan snažnijem. Zaslona su i dalje dva, istog su tipa (AMOLED), istih dijagonala (6,39“ i 5,49“) i rezolucija (2.340 x 1.080 i 1.920 x 1.080) kao i na standardnom modelu.

Softverski takođe neće biti razlike, i slabiji model stići će s najnovijom inačicom Funtouch 4.5 OS-a (temelji se na Android-u 9.0). Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama kineske regulatorne agencije TENAA. Za sada nije poznato kada će se i po kojoj ceni naći na tržištu, ali jedno je jasno – zbog slabijeg hardvera biće jeftiniji, za koliko videt ćemo kada ga Vivo službeno predstavi.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |