Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 17. јануар 2019.

YouTube zabranjuje opasne izazove i prenkove


Internet trendovi koji se vrte oko raznoraznih izazova vrlo često postanu viralni i pokušavaju ih ljudi širom sveta, pa se snimaju i potom snimke stavljaju na YouTube. Često to bude zabavno i smešno, ali neki primeri su pokazali da nepromišljeno odgovaranje na internet izazove može biti i opasno. Klinci u SAD-u su tako gutali kapsule sa deterdžentom, pokušavali se zapaliti, ili, u poslednje vreme, kao u filmu Bird Box, pokušavali da hodaju ili voze zavezanih očiju.
YouTube se sada postavio u ulogu odgovornog roditelja pa je dopunio svoja pravila korišćenja namenjena autorima sadržaja. U novim pravilima je eksplicitno zabranio postavljanje svakog video sadržaja koji podstiče nasilje ili bilo kakve opasne aktivnosti koje mogu uzrokovati bol, fizičke povrede ili smrt. Klauzula o zabrani snimanja štetnih i opasnih radnji postojala je i pre, ali sada su iz YouTube-a pojasnili da se ona odnosi i na opasne izazove i podvale koje mogu ugroziti zdravlje i živote ljudi.

Podvale (pranks) i izazovi i dalje će biti dobrodošli na ovom servisu, ali činjenica da su zabavni ne sme dovesti do prekoračenja određenih bezbednosnih granica. Osim izazova i prenkova u kojima neko može zaista da nastrada, YouTube će zabraniti i one u kojima "žrtva" veruje da je u smrtnoj opasnosti, te sve sadržaje zbog kojih bi deca mogla da dožive ozbiljan emotivni stres.

YouTube će novu politiku sadržaja početi da sprovodi postupno kroz naredna dva meseca i uklanjaće opasan sadržaj bez upozorenja njegovim autorima. Svi koji na svojim kanalima imaju neki od zabranjenih sadržaja mogu ga u istom periodu i sami ukloniti, a nakon toga svi će podlegati standardnim sankcijama.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |