Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 25. фебруар 2019.

Apple 2020. godine prelazi na TSMC-ove 5-nanometarske čipove


Već je poznato kako će novi iPhone-i koje će Apple predstaviti ove jeseni sadržati Apple A13 čip koji se i dalje temelji na 7-nanometarskom FinFET proizvodnom procesu kompanije TSMC.
Internet stranica Digitimes pak piše o Apple-ovim planovima da za iPhone koji će se na tržištu pojaviti sledeće godine od TSMC-a naruči čipove proizvedene u naprednijem 5-nanometarskom procesu.

Što se tiče tih čipova, spominje se EUV litografija te bolje performanse i energetska efikasnost u odnosnu na čipove proizvedene u 7-nanometarskom procesu. EUV litografija bi trebala biti iskorištena na četiri glavna sloja čipova, a potom i na do maksimalno 14 slojeva čipova.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |