Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 28. фебруар 2019.

Chrome će ubrzati otvaranje nedavno posećenih stranica


Developeri koji rade na razvoju Google-ovog browsera Chrome trenutno eksperimentišu sa opcijom "back/forward cache". Ona bi trebala u privremenu memoriju da skladišti sadržaj web stranica koje korisnik posećuje, a na koje se može vratiti jednim klikom na tipku "back". Implementacija keširanja nedavno posećenih stranica omogućila bi njihovo vrlo brzo učitavanje iz memorije ako korisnik zaista klikne "back", umesto da se te stranice ponovno učitavaju sa servera.

Ovu mogućnost već neko vreme nude Firefox i Safari, a Google će je možda razviti do kraja ove godine i u Chrome ugraditi nekad tokom 2020. Zašto će im trebati toliko dugo, pitate se?

Inženjer Addy Osmani, koji je objavio kako izgleda prvi prototip ove funkcije, pojašnjava da je za njenu implementaciju potrebno intervenirati u samu arhitekturu Chrome-a, te osigurati da stranice, iako zadržane u memoriji, dok nisu aktivne prestanu da izvršavaju JavaScript naredbe – a sve u cilju maksimalne bezbednosti korisnika. Rešenje koje postoji u WebKitu developeri Chrome-a ne žele koristiti zbog problema s kompatibilnošću, pa će radije prionuti na izradu sopstvenog napred-nazad cachea.

Navigacija kroz web stranice po principu napred-nazad zaslužna je za oko 10% stranica posećenih kroz Chrome na desktop računarima i čak za 19% surfanja na Android-u. Stoga bi ispravna implementacija ovog rešenja ubrzala iskustvo korišćenja u velikom broju slučajeva. Ali, neminovno bi dovela i do većeg zauzeća radne memorije, koje je ionako Chrome-u bolna tačka.

Kako izgleda surfovanje sa i bez ove opcije, pogledajte na priloženim video zapisima:




Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |