Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

недеља, 10. фебруар 2019.

Google Adiantum uvodi brzu enkripciju i na uređaje niže klase


Puna enkripcija mobilnih uređaja nešto niže kategorije sa slabijim čipovima do sada je za Google predstavljala problem zbog često nezadovoljavajućih performansi.

Tu uskače Google-ov projekt pod imenom Adiantum, kao rešenje za ARMv7 čipove koji nemaju hardversku akceleraciju za ubrzanje enkripcije.

Kao zamena za do sada korišćenu hardverski zahtevnu AES enkripciju predlaže se protočna šifra ChaCha20. Loša vest je što Adiantum zahteva verziju operativnog sistema Android Pie.

Google namerava da Adiantum implementira u pametne telefone, tablete, pametne satove i razne IoT uređaje. Više tehničkih detalja o Adiantum-u može se pronaći u PDF dokumentu koji je dostupan na ovom linku.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |