Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 14. фебруар 2019.

Google osnažio svoje odeljenje za razvoj čipova


Kao i mnoge druge tehnološke tvrtke i Google nastoji da se diferencira na tržištu mobilnih uređaja sa sopstvenim čipovima baš kao Samsung sa svojim Exynos čipovima te Huawei sa svojim Kirin čipovima.

Na Pixel 2 seriji uređaja iz 2017. godine Google je implementirao Pixel Visual Core čip koji se služi mašinskom učenjem za ubrzanje obrade fotografije uz istovremeno smanjenje opterećenja CPU-a. Prošle godine Pixel 3 uređaji dobili su drugu generaciju Pixel Visual Core čipa, kao i novi bezbednosni čip pod imenom Titan M.

Google ima ambiciozne planove za budućnost na ovom polju te su stoga odlučili proširiti svoj tim za razvoj čipova gChip smešten u Bangaloreu (Bengaluru).

Prema pisanju Reutersa, ovom timu se u poslednje vreme pridružilo 16 inženjera od kojih su neki bili zaposleni u kompanijama kao što su Intel, Qualcomm, Broadcomm i Nvidija. Prema nekim informacijama do kraja ove godine gChip tim bi trebao da broji oko 80 zaposlenih.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |