Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 9. фебруар 2019.

Iz App Store-a se izbacuju aplikacije koje su potajno snimale vaše radnje na ekranu


U prekjučerašnoj objavi TechCrunch-a, otkriveno je da određene kompanije koriste svoje iOS aplikacije, odnosno alate ugrađene u njih, kako bi potajno snimali korisnikove radnje na ekranu uređaja. Ti alati su beležili svaku kretnju prstom, dakle geste i kuckanje unutar aplikacija, kako bi kompanijama omogućili uvid u ponašanje korisnika.

Međutim, prema Apple-ovim uputstvima za izradu aplikacija, takvi alati su zabranjeni, pa je juče izdao hitnu odredbu da se takvi alati uklone, jer će u protivnom cele aplikacije biti uklonjene iz App Storea.

Prema pisanju TechCrunch-a, takvi alati inače imaju zadatak da zamaskiraju osetljive detalje, odnosno privatne informacije o korisniku, ali događalo se da procure brojevi pasoša i kreditnih kartica. U ovom trenutnu je poznato da se među spornim aplikacijama od poznatijih imena nalaze Air Canada, Abercrombie & Fitch, Expedia i Hotels.com.

Nakon ovog otkrića, iz Apple-a su hitno reagovali i proizvođačima ovih aplikacija dali rok kraći od jednog dana da uklone sporni kod.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |