Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 13. фебруар 2019.

Rusija testira da li se može potpuno isključiti sa Interneta


Skladno zakonu koji je Rusija donela krajem prošle godine, pre 1. aprila tamošnje telekomunikacione kompanije će morati da sprovedu vežbu "isključivanja sa Interneta". Rusija ovime želi da proveri koliko je nezavisna o ostatku globalne svetske mreže, te je li u slučaju velikog cyber napada spremna da "osamostali" svoj deo Interneta, nazvan Runet.

Osim obrane od spoljnih hakerskih napada, ruski telekomi će morati na svoju infrastrukturu da postave i opremu potrebnu kako bi se celokupni internet saobraćaj iz Rusije mogao preusmeravati kroz nadzorne tačke. Njih će, pak, kontrolisati regulatorna agencija Roskomnadzor kako bi osigurala da se na Internetu ne obavljaju ilegalne aktivnosti te da sav saobraćaj ostvaren između ruskih korisnika ostane unutar granica zemlje – umesto da putuje po serverima širom sveta gde bi ga neko mogao presresti.

Vežba "isključivanja Rusije sa Interneta" već je dogovorena sa telekomima koji su pristali na sve ciljeve novog zakona. Međutim, upozorili su da bi tehnička implementacija kako su je zakonodavci osmislili mogla uzrokovati velike smetnje u normalnom korišćenju Interneta u Rusiji. Stoga će ova vežba najbolje pokazati šta bi se dogodilo da se Runet, u slučaju preke potrebe, odvoji od ostatka sveta.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |