Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 26. фебруар 2019.

Sony predstavii Xperia 1 flagship telefon


Sony je na MWC-u predstavio novi top model Sony Xperia 1. Ovim je napuštena stara nomenklatura i uvedena jednostavnija. Ovaj uređaj donosi prvi 4K OLED ekran, dolazi u dijagonali 6,5 inča i s 21:9 odnosom stranica. Rezolucija iznosi 3,840 x 1,644 px, a tu je i podrška za HDR.

21:9 je novi format prilagođen filmovima, a i Netflix i Amazon već nude podršku za njega. Uređaj dolazi sa stereo zvučnicima i podrškom za Dolby Atmos.



Zadnja kamera donosi tri 12 MP senzora. Glavni je 1/2.6-inčni sa f/1,6 otvorom blende, a po prvi put optičku stabilizaciju, i to u kombinaciji sa poznatim Sony-evim softverskim SteadyShot rešenjem. Druga kamera je širokougaona (16mm), a treća telefoto (52mm).

Uređaj je pokretan Snapdragon-om 855 u kombinaciji sa 6 GB RAM-a. Početni model dolazi sa 64 GB interne memorije, a u ponudi su i verzije sa 128 i 512 GB. Baterija dolazi sa kapacitetom 3300 mAh, koja donosi novost u vidu sporijeg noćnog punjenja, a tu je i Sony-jev Stamina način.

Kućište dolazi sa IP68 certifikatom, a ekran sada štiti Gorilla Glass 6 zaštitni sloj. Na tržištu će biti dostupan na proleće, a cena će biti objavljena naknadno.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |