Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 21. март 2019.

Apple bez najave osvežio liniju iMac računara


Stiže proleće, stižu novi Apple-ovi proizvodi, ali ne onako kako smo navikli – na velikim predstavljanjima i uz pompozne najave. Ove godine Apple je odlučio potiho u prodaju pustiti prvo nadograđenu liniju iPad-a, a zatim i iMac-a, nedelju dana pre zakazanog eventa u Cupertinu.

Danas je na njihovoj internet prodavnici osvanulo nekoliko novih konfiguracija popularnog sve-u-jedan računara iMac koje donose nadogradnju na Intel-ove osmojezgrene procesore 9. generacije i prvi puta Vega grafičke kartice. Hvale se tako iz Apple-a da je iMac sada značajno brži nego pre: 21,5-inčni iMac sa 8. generacijom četvero-i šesterojezgrenih Intel-ovih procesora beleži oko 60% bolje performanse, dok 27-inčni model sa 9. generacijom i osam jezgri može biti i do 2,4 puta brži od prethodnika (napomenimo kako su spomenuti najjači procesori tek opcije za najskuplje modele u obe dijagonale, za koje treba doplatiti, kod 21,5" iMac-a 200 dolara, a uz 27" model 400 dolara).

Radeon Pro Vega kartice stižu na obe dijagonale ekrana (ali tek kao opcija, uz doplatu 350 dolara za 21,5", odnosno 450 USD za 27" iMac), a iz Apple-a kažu kako daju 50 do 80-postotno ubrzanje izvođenja grafičkih zadataka i kao takve su idealne za uređivanje videa, rad sa 3D sadržajima i izradu igara visoke rezolucije.

Neverojatno, ali Apple nije odlučio išta projeniti što se tiče skladištenja podataka, pa su novi iMac-ovi opremljeni istim hibridnim Fusion diskovima, kao i modeli iz 2017. godine. Ko poželi SSD moraće osetno da doplati za taj "luksuz".

Novi iMac sa ekranom dijagonale 21,5 inča i Retina 4K ekranom koštaće od 1.299 dolara na više, a 27-inčni sa Retina 5K ekranom sa cenama kreće od 1.799 dolara.

iMac Pro dobio je i verziju sa 256 GB radne memorije, ali cenu istoga je bolje i ne gledati.

Za 25. mart najavljena je velika Apple-ova prezentacija koja će, čini se, ovoga puta biti gotovo u potpunosti posvećena predstavljanju novih usluga – vrlo verovatno video streaming servisa.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |