Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 15. март 2019.

Chrome 73 podržava DuckDuckGo pretragu


Ovoge nedelje korisnicima širom sveta najpopularniji internet browser, Google Chrome, počeo je da instalira svoju najnoviju nadogradnju. Chrome 73, pisali smo već o tome u nekoliko navrata, ispravlja ponešto bezbednosnih propusta, donosi dodatnu zaštitu korisnika od malwarea, podršku za multimedijalne tipke, kao i u poslednje vreme vrlo popularni Dark Mode. Opcija surfovanja u tamnom načinu rada za sada će biti dostupna tek za macOS, a na Windows bi trebala da stigne uskoro.

Ali, jednu promenu u novom Chrome-u Google nije oglašavao na sva zvona, ali će mnogima sigurno biti zanimljiva. Kao defaultnu internet pretragu u Chrome-u se od sada, osim naravno Googlea, te Bing-a i Yahoo-a, može postaviti i servis DuckDuckGo.



Ova pretraga je svoje ime izgradila na obećanju veće privatnosti i bezbednosti pretraživanja, praksi anonimne pretrage bez praćenja navika i profiliranja korisnika, kao i izostanku prikazivanja personalizovanih rezultata prilagođenih svakom pojedinačnom korisniku.

DuckDuckGo je sve popularniji izbor kad je reč o pretragama. Od 2013. godine porasli su sa oko 4 miliona, sve do u februaru ove godine zabeleženih 35 miliona pretraživanja na danu. U januaru ove godine prvi put su imali preko milijardu upita u mesecu. Neupitno je da će uključivanjem podrške u Chrome ovaj broj nastaviti da raste.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |