Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 18. март 2019.

Google dobija novu kaznu za AdSense u EU?


Google je do sada u Evropskoj uniji dobio skoro 7 milijardi evra kazni zbog nezakonitog monopolskog položaja svojih usluga. U julu 2018. godine Google je kažnjen od antimonopolskog regulatora EU sa 4,34 milijarde evra zbog zloupotrebe dominantnog položaja njegovog operativnog sistema za pametne telefone, Android-a, čime je osigurao konkurentsku prednost svoje pretrage na mobilnim platformamma. Još ranije Google je od antimonopolskog regulatora EU kažnjen sa 2,42 milijarde evra zbog favorizovanja svoje usluge za upoređivanje cena Google Shopping na svojoj pretrazi. Na obe kazne Google se žalio Evropskom sudu pravde u Luksemburgu.
Ali, kako najavljuju evropski mediji slede mu i nove kazne. Naime, kako su objavili AFP, Reuters i Financial Times antimonopolski regulator Evropske unije planira novčano da kazni Google-ovu matičnu kompaniju Alphabet za nepoštenu praksu tržišnog takmičenja vezano za AdSense usluge oglašavanja. 

Spekuliše se o 13 milijardi evra nove kazne Google-u. Još 2016. godine započela je istraga za uslugu AdSense zbog optužbi kako Google kroz nju onemogućava oglase njegovih konkurenata. Poverenica Evropske komisije za tržišno takmičenje Margrethe Vestager potvrdila je kako je istraga u tom slučaju pri kraju.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |