Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

недеља, 3. март 2019.

Microsoft Edge nekim čudom postaje popularniji


U trenutku kada je Microsoft službeno najavio da će Edge browser uskoro preći na Google-ov Chromium engine, što nam deluje kao zadnji potez kojim žele postati konkurentniji Chrome-u, statistike koje objavljuje NetMarketShare, ukazuju na zanimljiv trend. Naime, tokom proteklog meseca, apsolutni vladar browsera Chrome mrvicu je posrnuo pa se sada nalazi na 66,89% udela među korisnicima desktop računara i laptopaova, a neznatno je potonuo i Mozilla Firefox koji se koristi na 9,39% računara.

Ono što deluje pomalo iznenađujuće je rast Microsoft Edge-a, koji se sa 4,61% u januaru popeo na 4,79%, iako je Microsoft najavio da ga gasi, odnosno zamenjuje novim Edge browserom koji će raditi na Google-ovom engineu. Ovo je nakon dugo vremena rast Edge-a koji je dugo beležio samo pad.

Microsoft-ov Internet Explorer je ostao na drugom mestu iza Chrome-a sa udelom od 10,49%, a u gornjem top 10 "domu" nalazi se još i Safari sa udelom od 3,79 posto, dok "niži razred" sa ukupnim šestim mestom predvodi Opera sa udelom od 1,58%.

Razlog rasta Edge verovatno leži u padu Chrome-a i Firefox-a, mada se radi o doista sitnim posrnućima koja se mogu dovesti u vezu i sa stagnacijom tržišta PC računara koje se još uvek oporavlja od velikih padova tokom proteklih godina.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |