Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 11. март 2019.

Nokia će u Finskoj otpustiti manje ljudi od očekivanja


Nokia je u sklopu plana o uštedi oko 700 miliona evra do 2020. godine najavila kako će otpustiti oko 1330 radnika u Evropi, od čega je njih 350 trebalo da bude otpušteno u matičnoj Finskoj.

Ipak, nakon određene reorganizacije i dodatnih razgovora uspjelo se smanjiti taj broj. Odlučeno je kako će u Finskoj umjesto originalno planiranih 350 biti otpušteno nešto manji broj radnika, odnosno njih 280.

Što se tiče ostalih zemalja, Nokia planira da otpusti oko 530 radnika u Nemačkoj (gde zapošljava 3500 radnika) te 460 radnika u Francuskoj (gde zapošljava 4000 radnika). U matičnoj Finskoj Nokia trenutno zapošljava 6300 radnika.

Jedna iznimka od procesa otpuštanja koja upada u oči je Nokijino postrojenje u finskom gradu Ouluu, zbog toga što se radi o središtu tvrtke za operacije koje se tiču tehnologija 5G mobilnih mreža. To je ujedno i grad u kojem je iz Nokijinih postrojenja, pri Microsoft-ovom preuzimanju Nokije 2013. godine, otpušteno 12 hiljada zaposlenih.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |