Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 22. март 2019.

Novi skandal: Facebook je skladištio lozinke u tekstualne datoteke


Iz Facebook-a su priznali da su stotine miliona lozinki korisnika "uskladištili" u tekstualne datoteke, javlja Independent. Pedro Canahuati, potpredsednik za inženjering, bezbednost i privatnost na Facebook-u, izjavio je da su lozinke vidljive zaposlenima Facebook-a, što znači da su hiljade ljudi imale pristup ličnim privatnim nalozima.

- Procenjujemo da ćemo obavestiti stotine miliona korisnika Facebook Lite-a, desetine miliona korisnika Facebook-a i desetine hiljada korisnika Instagrama - rekao je Canahuati te dodao kako za njih ne postoji "ništa važnije od zaštite informacija ljudi" te da će nastaviti da rade na poboljšanjima.

Stručnjaci za bezbednost kritikuju Facebook i njihovu lošu bezbednost.

- Lozinke u datoteci koje svi mogu pročitati? Zezate me? - šokirano je upitao Sam Curry, šef za bezbednost u Cyberesasonu za Independent.

- Facebooku je potrebna bezbednosna strategija za 21. vek, a ne za 20. vek - dodao je Curry.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |