Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 23. март 2019.

Svaki četvrti Evropljanin misli da bi veštačka inteligencija bolje vladala od političara


Centar za upravljanje promenama madridskog IE Universityja sproveo je anketu među 2.576 stanovnika Evropske unije o stavovima spram tehnologije, i dobili su neke vrlo zanimljive odgovore. Na primer, 70% ispitanika odgovorilo je kako bi tehnologija, ako se ne stavi pod dovoljno kvalitetan nadzor, mogla društvu da donese više lošega nego dobroga.

67% Evropljana kaže da je regulacija novih tehnologija poput veštačke inteligencije, uz klimatske promene, najveći izazov s kojim se EU ovoga trenutka suočava. Oko 56% ljudi izjavilo je da su zabrinuti za budućnost u kojoj bi im roboti mogli uzeti posao, dok njih 68% brine činjenica da će online druženje zameniti direktne ljudske kontakte.



Prilično zanimljive odgovore ispitanici su dali i na pitanje da li bi bili spremni da političke odluke u upravljanju državama daju u ruke veštačkoj inteligenciji, radije nego političarima. Najviše pozitivnih odgovora na ovo pitanje dali su stanovnici Holandije (43%), a od zemalja u kojima je anketa sprovedena najmanje bi AI-ju upravljanje bili spremni prepustiti Portugalci (19%). U proseku, svaki četvrti Evropljanin bi podržao ideju da njihovom zemljom, umesto političara, upravlja neki sistem veštačke inteligencije.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |