Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 7. март 2019.

Tržište nosivih uređaja raste zahvaljujući pametnim satovima i slušalicama


Kompanija IDC sprovela je još jedno istraživanje tržišta nosivih uređaja, ovaj put za četvrti kvartal prošle godine. U poslednjem kvartalu prošle godine tržište nosivih uređaja raslo je za 31,4%, a glavni pokretač rasta su osim pametnih satova bile i slušalice sa funkcijama glasovnih asistenata kao što su Apple-ove AirPods slušalice i Google-ove Pixel Buds slušalice.
Isporuke pametnih satova u poslednjem kvartalu godine rasle su za 55,2% na godišnjem nivou te sada čine 34,3% čitavog tržišta nosivih uređaja. Pametne narukvice zahvaljujući kompanijama kao što su Xiaomi, Huawei i Fitbit čine 30% tržišta nosivih uređaja, dok slušalice zauzimaju 21,9% tržišta (rast od 66,4% na godišnjem nivou).

Što se tiče proizvođača, tržištem dominira Apple sa 16,2 miliona isporučenih proizvoda (od toga 10,4 miliona Apple Watch-eva, a ostalo su AirBuds i Beats slušalice). Drugo mesto je zauzela kompanija Xiaomi najviše zahvaljujući Mi Band 3 narukvici koja čini 30% svih isporučenih pametnih narukvica u poslednjem kvartalu prošle godine.

Kompanija Huawei je zabeležila rast od 43% na tržištu pametnih telefona te 248,5% u sektoru nosivih uređaja zahvaljujući proizvodima kao što su Watch GT i FreeBuds 2 Pro (strategija spajanja pametnih satova i pametnih telefona).

Američka kompanija Fitbit ostvarila je uspeh zahvaljujući svojem Charge 3 modelu te ulasku na američko tržište zdravstvenih proizvoda. Na petom mestu nalazi se kompanija Samsung sa 4 miliona isporučenih uređaja pri čemu značajnu ulogu ima novi Galaxy Watch, ali i stariji modeli kao što je Gear S3.





Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |