Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 11. март 2019.

Zuckerberg-ova vizija o ujedinjenoj platformi i privatnosti


U svom novom blog postu, Mark Zuckerberg je izneo svoju viziju o orijentisanju najveće društvene mreže na zaštitu privatnosti te stapanju WhatsApp-a, Messenger-a i Instagram-a u jedinstvenu platformu.

Šef Facebooka kaže da je svestan pada ugleda društvene mreže u poslednjim godinama, do čega je došlo zbog nedovoljno ozbiljnog pristupa pitanjima o zaštiti privatnosti, pa obećava da će sve svoje servise preurediti kako bi se temeljili upravo na "principima privatnosti" i kaže da će se pobrinuti da vas vaša online aktivnost iz prošlosti neće proganjati u budućnosti.

U svom dugoročnom planu Zuckerberg namerava stopiti svoje servise za poruke - WhatsApp, Instagram Direct i Facebook Messenger u jednu platformu koja će omogućiti korisnicima da iz nje komuniciraju kroz sve tri aplikacije.

Sve to će biti opremljeno sustavima end-to-end enkripcije koja bi trebala onemogućiti pristup onome kojem nešto nije namenjeno, a to se odnosi na hakere, kriminalce i državne agencije.

Kako će sve to tačno funkcionisati i kada će doći do nekih drastičnih promena šef Facebook-a nije rekao, ali čitav blog post možete pronaći na ovom linku.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |