Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

недеља, 21. април 2019.

Bankrot kompanije koja stoji iza brenda YotaPhone


O kompaniji Yota sa sedištem na Kajmanskim ostrvima na našim stranicama smo pisali u nekoliko navrata i to u kontekstu njihovih YotaPhone pametnih telefona sa dva ekrana.

Kompanija je u razdoblju od 2013. do 2017. godine predstavila tri različita YotaPhone Android pametna telefona koji su se na tržištu isticali po dva ekrana, jednim klasičnim (LCD u prvom i AMOLED u preostala dva YotaPhone modela) i jednim ekranom baziranim na e-ink tehnologiji za prikaz različitih korisnih informacija uz prednost duže autonomije baterije (ukoliko se za prikaz informacija koristi sekundarni e-ink ekran).

Tokom 2018. godine kompanija Yota je iz ruku kompanije Rostec prešla u ruke kineskog konzorcijuma, ali čini kako ta promena vlasništva nije pomogla kompaniji u očuvanju finansijske stabilnosti te je kompanija prema službenom glasniku Kajmanskih ostrva (Cayman Islands Gazette) proglasila bankrot.

Osim finansijskih problema Yota je suočena i sa sudskom tužbom dobavljača ekrana Hi-P Electronicsa zbog nepoštivanja uslova ugovora o međusobnoj saradnji.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |