Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 20. април 2019.

Facebook radi na svom AI glasovnom asistentu


Glasovni asistenti koji koriste veštačku inteligenciju poput Siri, Alexa ili Google Assistent-a već su se prilično dobro udomaćaili, međutim, uskoro bi mogli da dobiju i konkurenta.

Kako prenosi CNBC, Facebook je pokrenuo svoj tim za proširenu i virtuelnu stvarnost na čijem čelu je Ira Snyder, koja na ovom glasovnom asistentu radi još od prošle godine. Prema navodima, tim je već u kontaktima sa dobavljivačima pametnih zvučnika kako bi se ostvarilo partnerstvo u proizvodnji uređaja koji će ovaj asistent pokretati.

Primarno, Facebook-ov asistent bi kompanija koristila za njihov Oculus VR headset i Portal pametni displej, ali i za buduće AR/VR uređaje. Facebook je već ranije radio na razvoju AI asistenta, ne na nivou koji bi mogao parirati Alexa ili Siri, poput M Assistenta za Messenger objavljen još 2015. godine, i ugašen godinu dana kasnije. Za sada nema informacija kada bi novi asistent mogao ugledati svetlost dana.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |