Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 15. април 2019.

Google G Suite dobija podršku za Microsoft-ove Office dokumente


Na redovnoj godišnjoj konferenciji Google Cloud Next, Google je predstavio novosti koje se tiču njihova seta kancelarijskih alata G Suite namenjenih poslovnim korisnicima.

Najveća novost je integracija podrške za direktno uređivanje Microsoft Office dokumenata unutar Google Docs, Sheets i Slides servisa, a s time i podrška za Microsoft Office formate datoteka. Ova opcija u budućnosti bi trebala biti implementirana i običnim privatnim korisnicima. Uređivanje Microsoft Office dokumenata bilo je moguće i do sad, ali samo uz prethodnu konverziju Microsoft Office dokumenata u formate koji su kompatibilni sa Google-ovim servisima.

Još jedna od novosti je mogućnost uređivanja Google Docs, Sheets i Slides datoteka unutar Dropbox-a. U poslovnom G Suite paketu Google Currents je novo ime za Google+ društvenu mrežu koja je nedavno ugašena privatnim korisnicima. Google Hangouts Meet komponenta dobija titlove u realnom vremenu što će korisnicima sa poteškoćama sa sluhom olakšati praćenje video konferencija.

Google Drive dobiva mogućnost katalogizovanja dokumenta pomoću personaliziranih metapodataka. U Gmail je implementirano sandbox okruženje radi kvalitetnije zaštite od malwarea. Android mobilni uređaji sada mogu poslužiti u procesu dvofaktorske autentifikacije pri prijavi u G Suite usluge.

Više informacija u svim novostima možete pronaći na sledećem linku.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |