Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 8. април 2019.

Online kupovina pod uticajem alkohola u SAD-u dosegne 45 milijardi dolara godišnje


Američki portal The Hustle proveo je anketu među dve hiljade ispitanika kako bi ispitao njihove navike "pijane" online kupovine. Naravno, reč je o internet anketi, a ne o naučnom istraživanju, ali rezultati su svejedno prilično zanimljivi.

Ispitanici su u velikom broju, njih 79%, odgovorili da su u stanju alkoholizovanosti barem jednom do sada otišli na Internet, i takvi, ne potpuno svesni svojih odluka i smanjenih inhibicija i sposobnosti rasuđivanja, obavili kupovinu.

Prosečni godišnji iznos koji su korisnici procenili da ostave u raznim online prodavnicama dok su pripiti iznosi čak 444 dolara, pa istraživači iz toga zaključuju da je industrija "pijane kupovine" u SAD-u na godišnjem nivou vredna oko 45 milijardi dolara (ako se uzme da u SAD-u alkohol konzumira oko 130 miliona ljudi).

Najčešće se pijanim shoppingom bave tzv. baby boomersi (generacija rođena nedugo nakon 2. svetskog rata), i to oni sa natprosečnim prihodima. Češće se uz čašicu na Internet upute žene (80%), a najčešće kategorije na koje korisnici "pod gasom" ostave novac su odeća, filmovi, igre, tehnologija, hrana, ulaznice, knjige, oprema za dom, putovanja i sportska oprema.

Prvi izvor pijanih kupaca je Amazon, a slede ga eBay, Etsy, Target i Walmart. Zanimljivo, iako 85% Amerikanaca kaže kako im alkohol povećava potrebu za impulsnom kupovinom online, njih tek 6% izjavilo je da obično, u treznom stanju, zažali takvu kupovinu. Njih 20% obično vrati ono što su pod uticajem alkohola kupili.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |