Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 17. април 2019.

Samsung predstavio Galaxy A2 Core


Samsung je bez prevelike pompe predstavio novi Android Go telefon. Reč je o modelu Galaxy A2 Core koji se temelji na slabijem hardveru u odnosu na ostatak serije Galaxy, ali, zato ima i osetno povoljniju cenu od oko 70 evra.

Galaxy A2 Core opremljen je sa ekranom dijagonale 5“ čija je rezolucija za današnje pojmove kada postoje telefoni sa 4K ekranima, dosta niska – 960 x 540 px. Slično je i sa količinom radne i data memorije, koja u ovom slučaju iznosi 1 GB RAM-a i 16 GB interne memorije.

Dok, za radnu memoriju pomoći nema, za data ima. Galaxy A2 Core podržava memorijske kartice pa se podatkovni prostor može lako nadograditi i naknadno. Ali, samo do 256 GB. Pokretačku snagu Galaxy A2 Core crpi iz Exyno-sa 7880, kompanijinog osmojezgrenog SoC-a.

Kao nekad u dobra stara vremena, Galaxy A2 Core ima po jednu kameru sa svake strane kućišta. Za cenovni razred, reklo bi se i sasvim solidne kamere – sa obe strane nalazi se kamera od 5 MP. Samsung je dodao i podršku za VoLTE, GPS, Wi-Fi (802.11 b/g/n )i Bluetooth (4.2 LE) tehnologije. Baterija je kapaciteta 2.600 mAh, što bi u odnosu na hardver trebalo da bude više nego dovoljno za ceo dan.

Za skraćivanje vremena na putovanjima ili šetnju kroz grad ili prirodu dodata je podrška za FM radio, a telefon može poslužiti i kao svojevrstan MP3 player. Memorije za skladištenje muzike ima dovoljno, a ima i 3,5-milimetarski audio priključak kako bi se mogle priključiti i slušalice.

Galaxy A2 Core temelji se na Android-u Go, verzije 9.0 Pie i predstavlja svojevrstan Samsung-ov odgovor na Redmi Go. Cena i novija verzija operativnog sistema (Redmi Go ima Android Go temeljen na Androidu 8.1 Oreo) idu u prilog Galaxy-ju, ali ostale specifikacije poput rezolucije ekrana (1280 x 720) i zadnje kamere (8 MP) te kapaciteta baterije (3.000 mAh) još uvek su na strani Redmi-ja koji je s cenom od oko 80 evra tek neznatno skuplji.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |