Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 14. мај 2019.

Digital Wellbeing opcija usporava Android uređaje


Digital Wellbeing je Google-ov alat za analizu vremena koje provodimo koristeći telefon, ali se pokazalo da ima i negativan uticaj na performanse uređaja.
Za one koji to ne znaju, Google je odnedavna ponudio alternativu Apple-ovom Screen Time softveru za analizu vremena provedenom u korišćenju smartphonea. Za zadatak ima da vas obavesti o tome koliko to vremena u danu koristite telefon.

Prvi koji su dobili Digital Wellbeing, kao i obično su vlasnici Google-ovih Pixel-a, a odnedavna su ga počeli implementirati i drugi OEM proizvođači.

Pokazalo se međutim da taj Digital Wellbeing izgledno ima i negativnu stranu.

Budući da u pozadini stalno nešto broji i prati šta radite, utiče na performanse uređaja pa su mnogi vlasnici najsvežijih Pixel-a, a naročito sad sa pojavom Pixela 3a i Pixela 3a XL primetili da isključivanjem Digital Wellbeing-a u podešavanjima, uređaj radi značajno bolje i glađe.

Google se još uvek nije službeno oglasio na ovu temu, ali ako ste i sami primetili slabije performanse svog uređaja na kojem imate Digital Wellbeing opciju, isključite je i testirajte.

Ako ste vlasnik nekog od Pixela, Digital Wellbeing ćete isključiti ovako:

U glavnim podešavanjima odaberite Digital Wellbeing
Kliknite na tri tačkice u gornjem desnom uglu i u padajućem meniju odaberite "Turn off usage access"
Potvrdite svoj odabir tako što ćete na ekranu odabrati ponovno Digital Wellbeing i isključiti opciju "permit usage access".



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |