Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 22. мај 2019.

Google-ovi dronovi će dostavljati hranu i namirnice u Helsinkiju


Finski grad Helsinki postaje prvi grad u kojem će dronovi dostavljati hranu i druge namirnice, piše Mashable.

Kompanija Wing je saopćila da program dostave dronovima počinje uskoro u Helsinkiju te da će biti baziran na dostavi hrane, uključujući lazanje, pastu i mesne kuglice. Dostave će se vršiti u okrugu Vuosaari u Helsinkiju, Wing će se udružiti s Herkku Food marketom i Cageom Monami čije će proizvode dostavljati kupcima pomoću dronova.

Wing je filijala kompanije Alphabet te je samim tim povezan sa Google-om. Alphabet-ovo odeljenje za dronove polako ulazi na određena tržišta, a australijski grad Canberra takođe dobija uslugu dostave dronovima. Wing-ov program u Australiji je ograničen zakonima kojim se zabranjuje let dronovima iznad većih saobraćajnica tokom noći.

U SAD-u je Wing nedavno dobio odobrenje za komercijalne dostave dronovima.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |