Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 23. мај 2019.

I ARM navodno najavio prekida saradnju sa Huawei-jem


Ako je suditi po internim dokumentima koji kolaju unutar ARM-a, ova je kompanija svojim zaposlenima nagovestila suspenziju suradnje sa Huawei-jem, javlja BBC. Ukoliko se ovi navodi pokažu kao istina, Huawei je od američke administracije upravo dobio još jedan udarac, i to po pitanju proizvodnje procesora.

Budući da se Huawei-jevi Kirin procesori temelje na ARM-ovoj arhitekturi, ovaj prekid saradnje bi mogao da ima kobne posledice za njihovu proizvodnju. ARM je inače britanski dizajner čipova i koristi određena američka patentna prava, koja će se očito iskoristiti u novoj eskalaciji događaja, nakon što su saradnju Huaweiju otkazali Google, Qualcomm i Broadcom.

Naravno, s obzirom da je prekjuče američko ministarstvo trgovine dalo svojevrsnu odstupnicu od tri meseca, pretpostavljamo da će se i ARM pridržavati tog roka, a što će se u međuvremenu dogoditi, odnosno hoće li američka i kineska strana uspeti primiriti rasplamsani trgovinski rat, teško je predvideti.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |