Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 21. мај 2019.

LG ima sopstveni AI čip za pametni dom


Kompanija LG predstavila je novi AI čip namenjen uređajima koji se mogu smatrati delom pametnog doma i koji će sa njime postati još pametniji.
Srce sistema je LG-jev LG Neural Engine koji će značajno poboljšati performanse pri obradi algoritama dubokog učenja. Funkcija čipa je i obrada podataka na samom uređaju bez potrebe za internet vezom, uz prednost zasebne hardverske bezbednosne zone za spremanje osetljivih ličnih podataka.

Obrada podataka koja ne zahteva bezbednosne funkcije odvijaće se u jednoj zoni, dok će se obrada podataka koji zahtevaju dodatnu bezbednost odvijati u spomenutoj zasebnoj zoni.

Uređaji sa ovim čipom moći će identifikovati lokacije, predmete i ljude u video isečcima te razlikovati govor od buke i drugih vrsta zvukova. Čip će biti uključen u buduće klima uređaje, hladnjake, veš mašine i robotske čistaće doma.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |