Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 7. мај 2019.

OnePlus 7 Pro - prvi telefon sa UFS 3.0 memorijom


Specifikacije za UFS 3.0 memoriju predstavljene su još početkom prošle (2018.) godine. Ali, do danas na tržištu nema telefona koji ju koristi za skladi[tenje podataka koristi iako je ista osetno brža u odnosu na UFS 2.0 memoriju.

Ranije glasine govorile su kako će prvi telefoni sa UFS 3.0 memorijom biti Samsungovi, iz serije Galaxy S10. Ali, to se nije dogodilo iz razloga što je UFS 3.0 memorija bila rezervisana za Galaxy Fold, Samsung-ov prvi telefon sa savitljivim ekranom kako bi isti bio još ekskluzivniji u odnosu na bilo koji drugi model, bilo kojeg drugog proizvođača, pa čak i u odnosu na Samsung-ove.

Time je Galaxy Fold trebao da postane prvi telefon sa UFS 3.0 memorijom na tržištu, ali zbog problema sa kvalitetom savitljivog ekrana, Galaxy Fold je odložen čime su priliku za predstavljanje telefona sa UFS 3.0 memorijom dobili i drugi proizvođači.

Datu priliku je odlučio iskoristiti OnePlus koji će početkom sledeće nedelje (14. maja 2019.) predstaviti mobitele OnePlus 7 i OnePlus 7 Pro. Kako CEO kompanije OnePlus, Pete Lau, navodi na službenom Twitter profilu UFS 3.0 memoriju dobiće oba modela, što će ih učiniti još bržima u odnosu na konkurenciju.

Naime, UFS 3.0 memorija u stanju je podatke čitati brzinom do 2100 MB/s, a nove zapisivati brzinom do 410 MB/s što je osetno brže u odnosu na UFS 2.1 memoriju koja postiže brzine od 1000 MB/s i 260 MB/s. UFS 3.0 memorija je u odnosu na prethodnu (UFS 2.1) brža do 50%, a u odnosu na microSD kartice i SATA SSD-ove 20, odnosno 4 puta.

Do sada su procurele sve bitnije informacije oko telefona iz serije OnePlus 7 i svakim danom stižu nove. Jedino ostaje još pitanje cena koje bi ove godine mogle da budu osetno veće, pogotovo cena Pro modela.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |