Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 4. мај 2019.

Prvi 5G telefon u Evropi neće biti ni Samsung ni Huawei


Vreme leti pa polako ali sigurno ulazimo u eru 5G mreža. Prvi 5G telefon stigao je u Evropu, ali iako biste to očekivali, nije ni Samsung-ov ni Huawei-jev već Oppo Reno 5G, službeno predstavljen u Švajcarskoj.

5G povezivanje stiže pa iako možda isprva neće biti onako brza kao što stoji na papiru, svakako će biti brža od aktuelnih 4G mreža. Samsung je u Koreji svoj Galaxy S10 5G lansirao pre nekoliko nedelja, ali kako stvari stoje on neće biti i prvi evropski 5G telefon, a ni OnePlus-ov,koji je potpisao ugovor sa britanskim operaterom EE.

Biće to po svemu sudeći kineski Oppo Reno 5G, telefon sa telefoto kamerom na leđima sa 10x povećanjem. Švajcarski operater Swisscom u svojoj ponudi će imati Oppo Reno 5G sa 256GB memorije za oko 880€.

Oppo Reno 5G je inače vrlo atraktivan telefon sa 6.6-inčnim AMOLED ekranom preko cele prednje strane i selfie kamerom, koja iz vrha telefona iskače. Pokretan je Snapdragon-om 855 sa 8GB RAM-a, a na leđima nosi trostruku kameru sa 48MP glavnom, 8MP ultra širokom i 13MP periskopskom telefoto kamerom za do 10x zoom. Baterija 4065 mAh podržava i 20W VOOC brzo punjenje.

Kako će to izgledati kad se 5G veza pojavi kod nas možemo samo da nagađami, ali Swisscom nudi 5G povezivost u 3.5GHz frekvencionom spektru sa brzinama do 2Gbps, a korisnici će mesečno za te brzine plaćati €9 pored standardnih 4G 100Mbps brzina.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |