Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

недеља, 5. мај 2019.

TSMC predviđa brzu ekspanziju 6-nanometarskog proizvodnog procesa


Kompanija TSMC je na sastanku sa deoničarima napomenula kako u sledećim mesecima očekuju brzu ekspanziju svog novog 6-nanometarskog proizvodnog N6 procesa.

Kako se kod novog 6-nanometarskog procesa koriste ista pravila kao u slučaju aktuelnog 7-nanometarskog proizvodnog procesa prelazak sa starog na novi proizvodni proces mnogo je jednostavniji za klijente samog TSMC-a.

Novi proizvodni proces bazira se na EUV litografiji koja je već iskušana u slučaju 7-nanometarskog procesa (konkretno N7+ proizvodnog procesa koji predstavlja implementaciju EUV-a u 7-nanometarski proces).

Novi 6-nanometarski proizvodni proces donosi i 18% veću logičku gustoću u odnosu na 7-nanometarski proces. U međuvremenu TSMC radi i na razvoju budućeg 5-nanometarskog proizvodnog procesa na kojem bi se trebali temeljiti čipovi ugrađeni u iPhone koji će biti predstavljeni na jesen sledeće godine.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |