Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 2. мај 2019.

Uprkos slabijoj prodaji iPhone-a, Apple finansijski ne stoji loše


Krajem prošle godine Apple je negativno iznenadio analitičare i investitore objavom o slabijoj prodaji iPhone-a, no novi smer kompanije i orijentisane na usluge uspeli su u prošlom tromesečiju da nadoknade manjkove nastale manjom prodajom telefona.

Slična situacija ponovila se i u najnovijem kvartalnom izveštaju. I prihodi i dobit kompanije pali su u odnosu na prva tri meseca 2018. godine, ali su bili nešto viši od očekivanja – što je investitorima bilo dovoljno da nakon objave rezultata krenu da kupuju deonice Apple i podignu im cenu za oko 5%.

Dodatno kompanija je najavila i otkup sopstvenih deonica u iznosu od 75 milijardi dolara, pa je i to podiglo interes za njima.

Apple je u poslednja tri meseca uprihodio 58 milijardi dolara, od čega na iPhone otpada 31 milijarda. Prošle godine je ovaj iznos bio 37,6 milijardi, pa pad prodaje nije zanemariv. Ali, usluge su porasle na 11,5 milijardi, sa 9,9 prošle godine, pa je to dalo optimizam ulagačima – pogotovo stoga što je Apple nedavno najavio kako će na širenju usluga nastaviti snažno da radi i dalje.

Još jedan segment koji u Apple-ovom finansijskom izveštaju beleži rast su nosivi uređaji. U ovu kategoriju spadaju Apple Watch i slušalice AirPods, kao i zvučnike HomePod i razne dodatke za iPhone. Prodaja je u ovom segmentu ukupno porasla sa 3,9 na 5,1 milijardu dolara.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |