Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

уторак, 18. јун 2019.

5G na iPhone stiže tek 2020. godine


Neki proizvođači već su lansirali svoje prve 5G uređaje, a do kraja ove godine to će učiniti većina onih koji koriste Android operativni sistem.

Međutim, ako je suditi po dosadašnjim informacijama koje su dolazile od Apple-ovih dobavljača, ova kompanija neće u stopu slediti trend, već će 5G uređaje u ponudu uvrstiti tek sledeće godine. Ove informacije sada potvrđuje poznati analitičar Ming-Chi Kuo, koji kaže da će prvi 5G iPhone svetlo dana ugledati 2020. godine, i to onaj iz premium segmenta, dok će oni malo jeftiniji 5G vezu ponuditi tek 2021. godine.

Razlozi za ovo su višestruki, a među najvažnijima je bio spor između Apple-a i Qualcomm-a koji je odložio isporuku 5G modema, dok je Intel potpuno ispao iz 5G igre za mobilne uređaje.

S druge strane, ni Apple-u verovatno nije toliko bitno da njegovi uređaji budu među prvima koji će podržavati 5G mreže. Takva politika donekle i ima smisla, jer će masovnije korišćenje 5G mreža ionako započeti otprilike kad iPhone iz 2020. bude spreman za tržište.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |