Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

петак, 21. јун 2019.

Apple premešta između 15 do 30% proizvodnje izvan Kine

Nikkei Asian Review piše kako kompanija iz Cupertina ozbiljno razmišlja o postupnom prebacivanja proizvodnje iz Kine u jugoistočnu Aziju.

Reč je o svojevrsnom planu B kao rešenju za trenutačni trgovinski rat između SAD-a i Kine. Istražuje se u kojoj meri je moguće preseliti postrojenja za proizvodnju Apple-ovih uređaja izvan Kine.

O ovom planu već su obavešteni Apple-ovi partneri Foxconn, Pegatron i Wistron, dok se kao eventualne nove destinacije postrojenja spominju Indija, Indonezija, Vijetnam, Malezija i Meksiko. Pritom treba naglasiti kako Wistron u svojim postrojenjima u Indiji proizvodi starije modele iPhone-a.

U konačnici plan je premestiti između 15 i 30% proizvodnje izvan Kine, a sam premeštaj u drugu zemlju mogao bi potrajati i do tri godine.


Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |