Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

недеља, 2. јун 2019.

Apple trguje sa podacima korisnika iTunes-a?


Tri korisnika usluge iTunes podigla su tužbu protiv kompanije Apple optužujući tehnološkog diva da lične podatke korisnika prodaje spoljnim kompanijama. Prema navodima, Apple prodaje, iznajmljuje i otkriva imena i prezimena, adrese te žanrove muzike koje pojedini korisnik preferira bez njegove dozvole.

Prema navedenome u tužbi, Apple ovakvim postupcima želi da poveća svoje prihode i poveća značaj svog proizvoda, pogotovo u odnosu prema razvojnim studijima.

Takođe, u tužbi stoji kako "ni jedna od informacije vezana uz muziku na uređaju ne ostaje na njemu" te kako "Apple zarađuje na neautorizovanoj prodaji, najmu i prenosu informacija na štetu korisnika".

Prema Bloomberg-u, tužioci navode kako spoljne kompanije koriste te podatke te im dodaju još nekoliko kategorija poput uzrasta, pola, dohotka, obrazovanja i bračnog stanja. Ti dopunjeni podaci se potom prodaju od čega, na kraju, profitira Apple.

Apple se nije oglasio o ovoj tužbi, a početak suđenja je zakazan za 27. avgust ove godine.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |