Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 6. јун 2019.

Evropski sud Skype proglasio telekomunikacionim operaterom


Evropski sud pravde doneo je odluku koja bi uvelike mogla da promeni telekomunikacionu scenu. Barem u Evropskoj uniji.
Naime, prema Evropskom sudu Skype, Microsoft-ova platforma za internet telefonske pozive i razmenu poruka, zapravo je telekomunikacioni operater. U prevodu, sud je izjednačio Skype i tradicionalne operatore poput Telenora ili mts-a.

U pojašnjenju odluke, sud navodi kako Skype nudi naplatne usluge i ima ugovor sa mrežnim operatorima o pružanju usluge prenosa poziva.

Do presude je došlo nakon što su belgijski sud i belgijski Institut za poštu i telekomunikacije zatražili mišljenje od suda o Skype-ovoj SkypeOut usluzi koja korisnicima omogućava uspostavljanje poziva sa računara na fiksni ili mobilni telefon.

Iz Skype-a su tvrdili kako oni ne emituju signale i ne pružaju nikakve elektronske komunikacione usluge u obliku u kojem su definisane u evropskom zakonodavstvu.

Presuda Evropskog suda za Skype, odnosno Microsoft, znači poštovanje strožih pravila od onih koja su morali da poštuju do sada. Iz Microsoft-a su samo kratko objavili kako će poštivati mišljenje i presudu suda, ali ne i šta će to tačno značiti za korisnike i sam Skype.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |