Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 22. јун 2019.

Google Maps preplavljen milionima lažnih kompanija


Koliko god se Google trudi da obriše lažne podatke sa svojih Google Mapa, konstantno se pojavljuju novi, pa WSJ u svojem izveštaju procenjuje da je u svakom trenutku na mapama oko 11 miliona "fejkova".

Među tim lažnjacima nalaze se lažna imena kompanija, lažne adrese i lažni telefonski brojevi, a WSJ kaže da oni koji to postavljaju imaju različite pobude. Neke kompanije kreiraju lažne profile svojih konkurenata u kojima postavljaju lažne kontakt podatke i adrese. Neki drugi "fejkeri" se predstavljaju kao legitimne kompanije i varaju njihove potencijalne klijente, dok postoje čak i lažni kućni servisi koji glume prave i popravljaju ljudima razne stvari, a kada klijenti otkriju da je napravljen teški fušeraj, tuže pravu kompaniju koja s time nije imala ništa.

Google kaže da je prošle godine izbrisao 3 miliona raznih poslovnih profila i onemogućio 150.000 naloga da kreiraju nove, a više od 250.000 profila je izbrisano temeljem prijava korisnika.

U svakom slučaju ako tražite nekog ko će vam odčepiti kanalizaciju bolje se nemojte služiti Google Mapama ako ne želite da plivate u...



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |