Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 24. јун 2019.

Huawei smanjuje narudžbine najskupljih telefona


Prema najnovijem izveštaju Digitimes Research-a, Huawei je znatno srezao narudžbe svojih high-end telefona, jer kompanija očekuje veliki pad prodaje u nadolazećim mesecima zbog američkog "banovanja".

Huawei predviđa da će mu prodaja pasti za 60 posto, pa je odlučio smanjiti narudžbe uređaja, a prvi su se na meti našli najbolji i najskuplji flagship modeli, među kojima su uređaji serija P30 i Mate 30.

Huawei se nada da će uskoro znatno smanjiti zavisnost o američkim kompanijama, pa se trudi čim više komponenti proizvoditi sam, a uskoro bi trebao da predstavi sopstveni operativni sistem Hongmeng koji će se na tržištima izvan Kine naći 2020. godine pod imenom Ark OS.

U međuvremenu Huawei i druge kineske kompanije dobro prate razvoj političke situacije, ali ne očekuju previše od novog susreta Trumpa i kineskog predsednika, na kojem bi se moglo postići neki povoljniji trgovinski dogovor za Kinu.

Huawei kaže da nije očekivao takav razmer udara od strane SAD-a, usled kojeg su mu prekinuti čitavi lanci dobavljača komponenti.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |