Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 24. јул 2019.

Apple kupuje Intel-ov posao proizvodnje modema


Kada je Apple sklopio dogovor sa Qualcomm-om u vezi saradnje po pitanju modema za iPhone, time je izgurao Intel iz igre sa kojim je takođe imao preliminarni dogovor o korišćenju 5G modemske tehnologije. Zbog propalog posla sa Apple-om Intel je odlučio da odustane od daljeg razvoja modema i stavio je sve patente za te tehnologije na aukciju, ali Apple sada izgleda želi da iskoristi situaciju u svoju korist.

Wall Street Journal tvrdi da se dočepao informacija iz pouzdanih izvora, po kojima Apple namerava da kupi kompletan modemski biznis od Intel-a, što uključuje sve patente za 5G modeme i za to je spreman da iskešira milijardu dolara.

Ukoliko je ovo istina, Apple izgleda želi da raskine saradnju sa Qualcomm-om i pravi modeme sam, bez obzira što je sa njim potpisao dugoročni ugovor o isporukama za sve postojeće iPhone modele.

WSJ očekuje da će ovo postati službeno kroz nekoliko nedelja.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |