Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 27. јул 2019.

Apple kupuje Intel-ovo odeljenje proizvodnje modema za milijardu dolara


Nakon što su se nedavno proširile glasine o mogućoj kupovini Intel-ovog odeljenja za proizvodnju modema za smartfone od strane Apple-a, vest je sinoć postala i službena. Vrednost akvizicije iznosi jednu milijardu dolara, ali još je moraju odobriti i regulatorna tela.

Tako će iz Intel-ove pod Apple-ovu kapu preći 2200 zaposlenih, kompletna oprema i intelektualno vlasništvo.

Apple-u je ova akvizicija važna iz razloga da u budućnosti ne mora da zavisi od drugih proizvođača modema za svoje pametne telefone, kao npr. o Qualcomm-u, kojem je zbog nastavka posla, u izvansudskoj nagodbi morao da plati 4,5 milijarde dolara.

Pored proizvodnje modema za smartfone, Apple će ovom akvizicijom steći 17.000 patenata koji sadrže razne protokole za arhitekture modema i njihovog funkcioniranja, a prema sporazumu u kupoprodaji, Intel će i dalje imati pravo razvijati modeme za sve proizvode (npr. PC računare, IoT uređaje i autonomna vozila…), ali ne i za smartfone.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |