Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 8. јул 2019.

U prvoj polovini godine na mobilne aplikacije utrošeno gotovo 40 milijardi dolara


Kompanija Sensor Tower analizirala je vrednost i trendove na tržištu aplikacija za dva najpopularnija mobilna operativna sistema, Android i iOS.

Istraživanjem koje je uključivalo preuzimanja sa službenih prodavnica aplikacija Google Play i App Store utvrđeno je kako su korisnici na mobilne aplikacije samo u prvoj polovini ove godine potrošili 39,7 milijardi američkih dolara.


Kako je reč o podacima koji su za 15% veći u odnosu na isto razdoblje prošle godine u drugoj polovini 2019. godine kao i u čitavoj 2019. godini kao takvoj valja očekivati rekordnu potrošnju na mobilne aplikacije.

Korisnici Apple-ovog iOS sistema zabeležili su potrošnju od 25,5 milijardi američkih dolara putem App Store-a (13% više u odnosu na prvu polovinu prošle godine), dok su Android korisnici imali potrošnju od 14,2 milijarde dolara (rast od 20% u odnosu na prvu polovinu prošle godine).

Najveća potrošnja što se tiče aplikacija zabeležena je u sektoru igara koji beleži potrošnju od 29,6 milijardi američkih dolara.

U prvoj polovini godine zabeleženo je 56,7 milijardi preuzimanja aplikacija (11,2% više u odnosu na prvu polovinu prošle godine) od čega 42 milijarde otpada na Android aplikacije, a na iOS 14,2 milijardi preuzimanja. Ipak uprkos manjem broju preuzimanja iOS aplikacije i dalje beleže prihode koji su dvostruko veći u odnosu na Android aplikacije.

Pet najčešće preuzimanih aplikacija na obe platforme su redom WhatsApp, Facebook Messenger, Facebook, TikTok i Instagram.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |