Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 17. јул 2019.

Usporena proizvodnja Galaxy Note 10 telefona zbog trgovinskog rata Japana i Južne Koreje


U zadnje vreme puno se piše o trgovinskom ratu između Japana i Južne Koreje koji je započeo zbog međusobnih prepirki dve zemalje oko događaja u Drugom svetskom ratu, a koji je kulminirao početkom meseca kada je Japan službeno uveo određene restrikcije koje su znatno otežale izvoz određenih hemikalija u Južnu Koreju.

Reč je o hemikalijama koje se smatraju ključnima u proizvodnji elektronskih uređaja. Iako je bilo informacija kako trgovinski rat barem u početku neće previše uticati na južnokorejske proizvođače pojavile su se informacije kako ipak već postoje određene poteškoće.

Prema pisanju Korea Heralda, Samsung ima određene poteškoće upravo zbog spomenutog trgovinskog rata. Problem je u proizvodnji 7-nanometarskog Exynos 9825 čipa koji će se ugrađivati u buduću Galaxy Note 10 seriju uređaja čiji se službeno predstavljanje očekuje 7. avgusta (a isporuke će krenuti kasnije tokom istog meseca).

Proizvodnja Exynos 9825 čipa navodno je zbog trgovinskog rata već redukovana za 10%, ali reč je o kratkotrajnim poteškoćama koje će biti rešene nakon prilagođavanja proizvodnje novim uslovima već sledećeg meseca. Većina svetskih tržišta dobiće verziju Galaxy Note 10 uređaja upravo sa Exynos čipom, dok je za tržišta poput američkog predviđena verzija sa Snapdragon 855 čipom.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |