Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

субота, 10. август 2019.

iOS upozorava ako baterija iPhone-a nije zamenjena u Apple-ovom servisu


Stručnjaci koji se bave popravkama telefona, YouTube kanal TheArtofRepair i poznata stranica iFixIt, potvrdili su kako na novijim verzijama iPhone-a dolazi do manje, ali nekima iritantne, promene u meniju "Battery Health", u slučajevima kad je baterija uređaja neovlašćeno zamenjena. Dakle, kad se na nekom od najnovijih iPhone-a, modela XR, XS, ili XS Max, baterija zameni u servisu koji nije Apple-ov, u ovom meniju se javlja poruka koja korisnika upozorava na to.
"Ne možemo potvrditi da ovaj iPhone ima originalnu Apple-ovu bateriju. Informacije o zdravlju stoga nisu dostupne na ovu bateriju" – stoji u vrhu menija koji, skladno napisanome, više ne izveštava o dostupnom kapacitetu baterije.



Ovaj način "zaključavanja" hardvera na isključivo originalne delove i servis u ovlašćenom servisu malo se kome dopada, pogotovo stoga što se poruka javlja i kada se u vanjskim servisima ugrade i originalne Apple-ove baterije. Očito je, za sada, jedini način da se ovaj problem izbjegne otići u Apple-ov (obično skuplji) servis i tamo zameniti bateriju.

IFixIt je kontroverznu praksu zaključavanja hardvera već nazvao "neprijateljskom prema korisnicima" kojima se onemogućava jedna funkcija telefona samo zato što ga nisu servisirali u ovlašćenom servisu. Poručuju da će telefon i dalje raditi normalno, osim što će u meniju stajati poruka o neautorizovanoj bateriji, a podatak o kapacitetu neće biti dostupan. Svejedno, ovaj korak mogao bi da dovede i do restriktivnije politike zaključavanja hardvera, pa poručuju korisnicima da se pobune i zatraže povratak "prava na popravak", kako od Apple-a tako i od zakonodavaca u SAD-u.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |