Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

среда, 8. јул 2020.

Facebook, WhatsApp i Twitter odbijaju da predaju podatke o korisnicima u Hong Kongu


Kina je nedavno donela novi zakon s područja nacionalne bezbednosti s ciljem postizanja veće kontrole nad Hong Kongom. U međuvremenu, dogodila su se i prva hapšenja povezana sa ovim zakonom i demokratskim aktivistima.

Aktivisti za komunikaciju i koordinaciju svojih aktivnosti često koriste razne društvene servise pa kineske vlasti od tih servisa potražuju podatke o korisnicima.

Međutim, kako piše Wall Street Journal, Facebook, WhatsApp i Twitter (Hong Kong i ostatak Kine za sada nemaju ista pravila što se tiče dozvoljenih i nedozvoljenih aplikacija) privremeno su suspendovali obradu zahteva za korisničkim podacima koji pristižu od nadležnih agencija u Hong Kongu.

Svi navedeni servisi pauzirali su obradu dok se ne proceni na početku spomenuti zakon. Vest o privremenoj suspenziji obrada zahteva prvi je objavio portparol WhatsApp-a u intervjuu za Wall Street Journal.



Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |