Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

понедељак, 20. јул 2020.

iPhone 12 možda bez punjača, ali sa pletenim USB-C kablom?


Ove jeseni očekuje se da Apple još jednom prvi iskorači u nepoznat teren i prvi na tržište plasira skupi flagship mobitel – bez punjača u kutiji. Tako bi se ponovila priča izbacivanju 3,5-milimetarskog audio priključka, koju su od tada sledili gotovo svi proizvođači telefona, a sada se već najavljuje da bi i Samsung mogao svoju sledeću generaciju Galaxy-ja isporučivati bez pretvarača napona.

Kako iPhone 12 u kutiji vrlo verovatno neće imati ni strujni adapter niti slušalice, kutija bi mogla da bude elegantnija i tanja, a u njoj će kupci dobiti samo mobitel, nešto malo prateće dokumentacije i – kabal. Ali, Apple će možda pokušati kritičare ovakvog poteza da utiša tako što će barem taj kabel biti nešto kvalitetniji nego inače.

Prema informacijama koje su se ovih dana pojavile na kineskoj društvenoj mreži Weibo, Apple priprema novu vrstu kabla za punjenje novih iPhone-a. To bi trebao da bude nešto izdržljiviji i savitljiviji, pleteni kabel. S jedne strane imao bi nezaobilazni Apple-ov Lightning priključak, koji dakle ostaje prisutan u najmanje još jednoj generaciji iPhone-a. S druge strane trebao bi da bude novi, reverzibilni USB-C priključak.

To bi značilo da će kupci novih iPhone-a, ako su i do sada koristili telefone ove marke, ipak morati da investiraju u pretvarač napona koji ima USB-C ulaz, ako nešto slično već ne poseduju. Apple će im potom rado prodati svoj adapter koji je takođe navodno u pripremi – snage 20W i još nepoznate cene.

iPhone 12 series will be equipped with USB-C to Lightning braided data cable (via. 充电头网) pic.twitter.com/mla5HCKGRU
— DuanRui (@duanrui1205) July 14, 2020


Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |