Vest:

Dobrodošli na Technodrome.

четвртак, 30. јул 2020.

Korisnici Apple-ovih uređaja sumnjaju da ih Instagram špijunira


Brojni ljudi širom sveta koji su skinuli razvojnu verziju Apple-ovog iOS-a 14 primetili su neočekivane promene na njihovom uređaju. Instagram pristupa njihovim kamerama čak i kada je ona ugašena.

Korisnici su sve češće počeli da primećuju da zelena tačkica, koja prikazuje da je kamera u funkciji, svetli dok korisnici provode vreme na Instagram-u, bez obzira da li slikaju ili ne.

Portparol Facebook-a za Business Insider rekao je da je u pitanju greška koju zaposleni pokušavaju da reše i dodao da sama činjenica da je zelena tačkica zasvetlela ne znači nužno da je Instagram zaista pristupio njihovoj kameri.

Istovremeno, upitan za komentar, portparol Apple-a istakao je da se korisnicima prikazuje snimanje svaki put kada neka aplikacija koristi mikrofon ili kameru.

Ali, i ranije je nadogradnjom iOS-a ispravljana greška na Facebook-u, stoga ovo nije prvi ovakav slučaj.

Casually browsing Instagram when suddenly the new iOS 14 camera/microphone indicator comes on. Then control panel ratted out the app behind it. This is going to change things. #iOS14 pic.twitter.com/EnTIRsqq3R

— KevDoy (@KevDoy) July 17, 2020


Izvor ITvesti
Share it Please

Unknown

Technodrome je Srpski sajt koji prati najnovije vesti iz sveta aktuelnih tehnologija, od personalnih računara, prenosivih uređaja do sveta zabave i video igara. Sik Multimedia studio se trudi da ovakve informacije približi svima, kroz jedan ovakav portal i kroz Android aplikacije koje će uslediti. Primer jedne od aplikacija iz naše kuhinje je Android Gamer, koju možete preuzeti sa adrese http://goo.gl/oJQyjU , aplikacija prati iste trendove kao i Technodrome, sa akcentom na Android sceni, i na engleskom je jeziku.

0 comments:

Постави коментар

Copyright @ 2013 TD. |